Přihlas se
Úvod Všechny články Reportáže z cest Africká Bushman "expedice" do Botswany je před námi (část 1.)

Africká Bushman "expedice" do Botswany je před námi (část 1.)

Plán cesty vznikl již na jaře tohoto roku. Surfovali jsme po internetu, jezdili prstem po mapě a pročetli spoustu článků. Navštívili jsme Cestovatelský festival „kolem světa“, kde jsme si mimo jiné vyslechli i přednášku o cestě po Namibii a Botswaně a potvrdili si tak některá naše zjištění.
image

Výsledkem je cesta přes solné pláně a parky v severní části Botswany, výlet do Zimbabwe na Viktoriiny vodopády, dále pak delta Okawango a oblast Tsodilo Hills a nakonec poušť Kalahari. Na to vše máme 18 dní.

Cestovat budeme 2ma terénními auty 4x4 se střešními stany, která si, po loňské výborné zkušenosti, půjčujeme opět v Johannesburgu.

Protože v Botswaně je potřeba mít nocleh zajištěný ještě před vstupem do parků a počet kempovacích míst je dost omezen, museli jsme i toto dopředu zajistit. Na stole vedle pasů, map, itineráře, voucherů a cestovního deníku leží také jednotné oblečení, kterým nás v rámci spolupráce vybavila společnost BUSHMAN a na které jsme nechali vyšít logo expedice a českou vlajkou.

https://www.bushman.cz/get.php?id=3015

A nakonec ještě něco o nás:

Naše skupina čítá 6 lidí: (ne)jmenovaný šéf výpravy Robík, zásobovací a výstrojní „důstojník“ Petr, plánovač a fotograf Radka alias Heduš, kameraman Kamil a Radka a Denisa, jejichž role se určitě ukáží v průběhu cesty.

Příběhy z naší cesty si přečtete zde...