Přihlas se
Úvod Všechny články Reportáže z cest Expedice Maroko a cíl 3000 km

Expedice Maroko a cíl 3000 km

Expedici Maroko přináší Autosalon - specialisté na vozy všech kategorií. Řádně oblečeni (poznámka redakce - oblečení značky Bushman vhodné do terénu i interiéru vozu) vyrazili poznat divokost a krásu afrického Maroka s cílem najet 3000 km. Nebo konkurovat velbloudům? To si nemyslíme, ale rozhodně se na poušti vydováděli.
image
Marocké království se rozkládá v severozápadní Africe, pobřeží lemuje Atlantský oceán a Středozemní moře. Země se pyšní horským pásem pohoří Atlasu a Ríf. Maroko má toho hodně, co nabídnout a nejen z přírodních úkazů, ale i historických památek.
V Maroku vás uchvátí moře, pouště, ale užijete si i vysokohorskou turistiku. Nezapomenutelným zážitkem je ale projet písečné duny magické pouště Irg Shebi. Oklepete oranžový prach z košile a jdete dál.Rozhodně stojí za to navštívit u starověkého města Volubilis. Dýchnou na vás pozůstatky římské historie.Další zastávkou na stezce mezi Saharou a civilizací pak Ait Ben Haddou, které tvoří skupina hliněných staveb, s úzkými uličkami, obklopených vysokými zdmi.  

Maroko je dobrý a vyzkoušený tip na aktivní dovolenou. Rozhodně je zde co vidět.

Celý pořad Autosalon věnovaný Maroku můžete shlédnout zde.