Přihlas se
Úvod Všechny články Reportáže z cest Bushman Expedice Indie - po stopách tygra

Bushman Expedice Indie - po stopách tygra

Cesta, jejímž neskromným cílem je stopování a fotografování jednoho z nejúžasnějších tvorů naší planety - tygra bengálského navazuje na předchozí úspěšné expedice rodinného fotografického tandemu Vladimíra Čecha & Vladimíra Čecha mladšího.
image
Pátrat po pruhovaném se vydají do národního parku a přírodní rezervace Ranthambhore, která je jedním z vůbec nejlepších míst, kde se dá tato šelma pozorovat ve volné přírodě. Na letadlo směr indické Delhi nasedají již v úterý 31.května, tak jim držte palce!


Photocech|CZ je rodinné spojení otce a syna (Vladimír Čech a Vladimír Čech ml.) aneb když se cestovatelské nadšení a přes 20let zkušeností otce spojí s fotografickou posedlostí syna.



Vladimír Čech

Samotné cesty byly od začátku spojeny s nezvladatelným cestovatelským duchem, touhou po poznání a především vášní a láskou ke zvířatům. Afrika byla tenkrát jasnou volbou a dodnes je jeho "srdeční záležitostí". Od roku 1994 procestoval Namibii (2x), Botswanu (2x), Zimbabwe (2x), Zambii a JAR (3x), Ugandu (5x), Rwandu (2x), Tanzánii (2x) a 1x Keňu, Etiopii, Republiku Kongo, Demokratickou Republiku Kongo, Egypt, Madagaskar a Mauritius. Mimo černého kontinentu navštívil i Thajsko, Indonésii, Aljašku, USA, Kanadu, Peru, Kamčatku, Nepál či Indii a do cestovatelského "důchodu" se ještě zdaleka nechystá!

Vladimír Čech ml.

Podle vlastních slov měl před několika lety nesmírné štěstí podívat se s foťákem do Indie a splnit si do té chvíle poměrně bláznivý sen - pozorovat a ve volné přírodě fotografovat tvora, jehož charisma a přirozená krása nejde jednoduchými slovy popsat. Od té doby se za tygry snaží usilovně každý rok vracet...ne, že by pouze chtěl - on prostě musí!

www.photocech.cz

www.tygr-a-ja.cz 

 

A jestli byla expedice úspěšná a povedlo se najít hlavního hrdinu - tygra bengálského se dovíte v pokračování článku ... zde.